• Het merk

  RUSÉE is een merk van lederwaren dat uitpakt met beperkte series van luxueuze accessoires met een gestileerd en ingenieus design.

  De handtassen en armbanden worden in België bedacht en in Frankrijk vervaardigd. De creaties van RUSÉE weerspiegelen de zoektocht naar een evenwicht tussen grafisch design, contrasterende kleuren en een tijdloze belijning.

  RUSÉE, een anagram voor RE-USE, verwijst naar de upcycling strategie die het merk hanteert. Elk accessoire wordt gemaakt uit kwalitatief recuperatieleder. Wie RUSÉE accessoires draagt, ervaart de kwaliteit van lederwaren en de door de natuur geïnspireerde innovaties.

 • Onze creaties

  Verfijning en intelligent design liggen aan de basis van de RUSÉE creaties.

  Ieder accessoire wordt met de hand gemaakt volgens de traditionele technieken van de Franse zadelmakers en leerlooiers. Zo wordt er bijzondere aandacht besteed aan de details en de afwerking.

  We selecteren het mooiste recuperatieleder en verwerken de nobelste stukken. De materialen zijn soepel en licht. Ze maken vloeiende en grafisch boeiende lijnen mogelijk. De vrolijke en felle kleuren benadrukken het gestileerde design van onze accessoires.

  De inspiratie voor onze creaties halen we uit de natuur. De sporen daarvan, zijn terug te vinden in ons esthetisch universum, in onze ingenieuze ontwerpen en in onze upcycling strategie.

 • Onze waarden

  We hechten veel belang aan ambachtelijke vakkennis. Onze creaties worden met de hand gemaakt, in een Frans atelier dat om zijn onberispelijk werk wordt geroemd.

  Het behoud van onze planeet en van de natuurlijke hulpbronnen is eveneens een doorslaggevende bekommernis. Om de milieu-impact van onze accessoires te beperken, worden die uit recuperatieleder vervaardigd. Door dat materiaal te valoriseren, geven we het een tweede leven en wijzen we op het fantastisch creatief en innoverend potentieel van bewuste en respectvolle mode. Precies omdat de beschikbare materialen zeldzaam en onvoorspelbaar zijn, wordt het hele creatieproces zo boeiend en interessant.

  De artisanale productie en het gebruik van zeldzame materialen garanderen het unieke karakter van elk RUSÉE accessoire.

  We kiezen al onze materialen zorgvuldig. Het recuperatieleder is uit Frankrijk afkomstig en wordt volledig opgewaardeerd. Onze biostoffen en -katoen (GOTS) worden in een Frans atelier geweven. Ons zijdepapier stamt uit duurzaam beheerde bossen (FSC) en onze tassen in gerecycleerd katoen worden in België bedrukt. Voor onze armbanden gebruiken we ons eigen leerafval, dat na de productie van onze handtassen overblijft. Bij RUSÉE gaat niets verloren!